Banner no show

Need help with your forum? Ask away. Remember though that there's always http://www.phpbb.com/community

Moderator: Experts

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 3:43 am

Hi David
I figured as you were kind enough to offer help at phpBB, it's only fair that I support your site.
I've done what you suggested :
Try clearing your browser's cache.

Also in common.css try adding this to the .headerbar class:
background-repeat: no-repeat;
background-position: center;
But I still can't see anything, would you be kind enough to let me know if the banner is now center and not repeated.
Also can you suggest a sure fire way for me to clear the cache? I've tried Ctrl-F5, I've used the tools in both FF and IE, but still no luck!
I guess if members can see it then it doesn't really matter, but it would be nice to see it on the site instead of just in Paint Shop Pro.

Below is what I have in common.css at the .header position, in case that's the problem?

Code: Select all

.headerbar {
	background: #ebebeb none repeat-x 0 0;
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: center;
	color: #FFFFFF;
	margin-bottom: 4px;
	padding: 0 5px;
    height: 82px;
}
Banner: http://www.poem-n-verse.co.uk/styles/pr ... banner.gif
Forum: http://www.poem-n-verse.co.uk/
Last edited by DavidIQ on Mon Oct 20, 2008 8:28 am, edited 1 time in total.
Reason: Added links

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 8:29 am

I've heard of ISPs caching certain data on sites. I wonder if that's what's going on here. Using IE8 seems to show it fine.

The banner is still repeating. I'll take a look and see where it should really go and get back to you...

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 8:52 am

Thanks David
Will wait to see what you can figure out.

Graham

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 8:54 am

Hmmm...it seems to be the right place to put the code. However, according to FireBug, the edits above aren't in the stylesheet. Are you refreshing the theme in the Styles tab of ACP? And, actually, reading over what you pasted, that should have taken care of the repeat issue but even that isn't showing up. :?:

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 10:07 am

Hi David

Just did what you suggested, altered the code with Coffee Cup code editor, uploaded it to my site using FTP client then refreshed theme.
Then checked theme in ACP, guess what? no alterations made, so I've added the code you suggested directly in the ACP using Themes > Edit.

Is it in the middle now?

I still can't see it, not even in IE8 :cry:

By the way, I do apprciate the time your taking in helping me out on this one.
Graham

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 10:09 am

I registered on your forum...can you activate me? I think I know what the problem might be. And you're welcome 8)

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 10:19 am

David
Your account is activated, what permissions will you need if any?

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 11:34 am

Ok...I think I have it...after some fooling around in FireBug.

Open colours.css instead. In there you'll see another .headerbar class.

Change:

Code: Select all

background-color: #12A3EB;
To:

Code: Select all

background-color: #32CD32;
And add after:

Code: Select all

color:#FFFFFF;
the following:

Code: Select all

background-position: center center;
background-repeat: no-repeat;
That should work. You should also probably deactivate subsilver2 since your changes aren't present in that style at all but is still selectable through the UCP.

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 12:03 pm

Prosilver2 Deactivated :)

It's weird, I made the following changes uploaded and refreshed themes, then I went to check the themes in ACP. No change?
So I clicked Prosiver > Themes > Edit made changes, submitted and refreshed.
Still nothing for me to look at? but what can you see.

Is it best to do all editing through the ACP?

Graham

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 12:17 pm

That's certainly strange that it won't even take the changes through ACP. What permissions do you have set for the styles directory?

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 1:24 pm

Hi David,
Not sure I've made myself understood, it does accept the changes if I edit it through the ACP.

It's just that I can't see anything.
What permissions do you have set for the styles directory?
Where do I set/view these?

Graham

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 1:30 pm

This is just bizare. Can I get admin access? Also grant my user permission to the styles tab.

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 2:07 pm

David,

I have changed your permissions to Admin full access.

Leave it with you, cause it's got me stummped!

Graham

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Banner no show

Post by DavidIQ » Mon Oct 20, 2008 2:18 pm

Ok...got it changed. For some reason the changes were STILL not in there. I had to do CTRL+F5 to get the page to show the changes though...but I think you said you already did that...so I'm not sure why you're still unable to see the changes...

See attached.
Attachments
pnvheader.JPG

Graham
Posts: 76
Joined: Mon Oct 20, 2008 3:31 am
Location: UK
Contact:

Re: Banner no show

Post by Graham » Mon Oct 20, 2008 2:29 pm

David
Thanks for the help you have given to me. I now see a green box instaed of a blue one so something has changed for me, but that damn banner is still hiding!!! even after another Ctrl F5. never mind.

Graham

Post Reply